S.P.Oorgidee in een nieuw jasje | sessie #4 op 24-2-2022

Vanaf 3 februari 2022 ben ik gevraagd door het Smalspoormuseum te Katwijk om mijn 1:22,5 diorama S.P.Oorgidee in te passen in de nieuwe permanente opstelling van het museum. Deze opdracht heb ik met beide handen aangegrepen. Hieronder een verslag.

<
het resultaat van sessie #4, de kap geplaatst op de onderbak. De medewerkers van het smalspoormuseum hebben de kap een kleurtje aan de binnenkant gegeven en zwart aan de buitenkant conform de ombouw. Het enige wat nu nog moet gebeuren is de verlichting en het stofdicht afsluiten door het aanbrengen van plexiglas.

Sessie #4- de kap plaatsen en alles vastzetten
Zoals gepland – en gehoopt – stond op donderdag 24 februari een nette kap naast het diorama opgesteld om te drogen. Daardoor kon ik nog even goed alle details van het diorama nalopen en eventueel nazien:

  • Extra strooimateriaal van Woodland scenics (artikel T1342) op en naast de aangebrachte laagveen begroeiing, hiermee wordt het nieuwe deel ´verbonden´ met het reeds bestaande qua kleur en wordt het minder scherp (´blenden´).
  • Daarna het losse strooimateriaal met een blanke acryllak (Motip clear varnish) vastgezet;
  • De HaWe tuinderslorrie en de bestuurder nagekeken, de bestuurder stond wat los op zijn benen, staat nu weer stevig;

Ik zal incidenteel het Smalspoormuseum bezoeken tijdens de vrijwilligersdagen, dan kan ik de vorderingen volgen (verlichting, plexiglas bescherming). Vanaf 26-02 zal ook op de facebook pagina van het Smalspoormuseum Katwijk Leiden een klein fotoverslag staan.

Wil je weten hoe de planken van de kleinschalige opslag zijn gemaakt? Kijk dan hier.


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s