Happy cutter | blij dat ik snij

cutter-1


flag_britishSilhouette Cameo 3 cutter
With my new Silhouette Cameot 3 cutter I’m able to cut any vinyl, styrene and adhesives. A next step to  self-sustainability.

flag_nl

Silhouette Cameo 3
De stap gemaakt naar een snijplotter van Silhouette, de Cameo 3. Erg tevreden met het apparaat (tot nu toe), een stap in de richting van nog meer zelfredzaamheid in de hobby.

Stap-voor-stap de snijplotter ontdekken
Tijdens de aanschaf van het apparaat zat een setje A4 snijvinyl. Daarmee eerst maar ‘ns experimenteren. Alhoewel, eerst maar de software downloaden, heeft toch echt wel Windows 7/8/… nodig !@#$%. Laat ik nou al mijn hobby-machientjes op een ander OS draaien. 2e hands 17inch laptop aangeschaft, ah het werkt!

Van vinyl naar styreen
Het ontwerpen, de snij-instellingen met een bevredigend resultaat zijn snel aangeleerd. De software is erg gebruikersvriendelijk en prettig om mee te ontwerpen. Er zijn verschillende voorgeprogrammeerde snij-instellingen voor materiaal, moest wel even goed uitzoeken hoe dat nu zit met een automatisch verstelbaar mes, dit in tegenstelling tot de vorige versie van de Cameo, die heeft dit niet.

Ik snij platen van styreen (eigenlijk polystyrol) van 25x50cm, dikte van 0,3mm tot 0,5mm. Deze passen goed op de snijmat van 12inchx12inch. De stickervellen van A4 gaan ook netjes op de snijmat.

Vinyl snijden voor de na-tafel(en)-voetbal-competitie van het gezin.

 

 

Styreen, eerste poging een boerderij uit twee lagen 0,5mm.

 

Stickers – de glaslatten die ik daarna weer op transparante folie (overhead sheet) plak. Wel een 2e snijmat gebruikt, deze hecht minder en daardoor beter geschikt voor materiaal met een onderlaag van papier of karton.  
Mijn DR station uit twee lagen gesneden en geplakt met folie met daarop glaslatten stickers. Dit ontwerp is gebaseerd op het station van Hechingen.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s