LoLo fun at OntraXs! … part two

lolo-fun-2-painterEnglish summary – today I delivered the two LoLo’s to Eric den Boer, from  Team Mitropa at the railway museum in Utrecht, the Netherlands. He instantly started to examine the parts and the state of the prime layer.   

Vandaag de twee LoLo’s afgeleverd aan Eric den Boer, van het vriendenclubje Team Mitropa. Hij zal een van de twee omtoveren tot een blinkend, rood gevaarte. Speciale metallic rode lak is hiervoor aangeschaft, ben benieuwd naar het eindresultaat.

Allereerst even de staat van het aanleveren van het locje getoond, in een grijze basislaag had ik hem al gespoten. Dit om de droogtijd niet langer te houden dan nodig. Tenslotte moet het in amper 2,5 dag gaan lukken.

lolo-fun-2-unpainted

In de namiddag was er al resultaat te zien, dit was veelbelovend. De lak glinstert mooi met een metaallaagje, da’s goed te zien in het licht. Een aantal chrome onderdelen al op maat gemaakt – deze zijn eigenlijk iets te groot voor deze schaal.

Hopelijk heeft hij morgen ook weer de spirit en tijd om eraan te werken.  As zondag – dit is tevens de laatste dag van OntraXs! 2013 zal ik terugkeren en het eindresultaat beoordelen. Eric kennende komt dat zeker goed!

Gelet op de vakkundigheid en de gedrevenheid van Eric zal het een fraai exemplaar worden die een mooi plaatsje verdient in mijn vitrine.

Wordt vervolg…to be continued.

lolo-fun-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s